Den første tid i vuggestuen

Det er vigtigt med en god start i vuggestuen

I er meget velkomne til at besøge vuggestuen inden barnet skal starte, så vi kan vise jer rundt, og aftale hvordan det er bedst at modtage netop jeres barn.
 
Her vil I få at vide, hvem der vil være barnets primærpædagog, dvs. den voksne der modtager barnet, spiser med det og putter det.
 
Vi vil gerne høre om jeres barn, hvilke sove- og spisevaner det har, hvad barnet godt kan lide at lave og lidt om dets personlighed. Denne viden gør det nemmere for os bedre at kunne forstå jeres barn den første tid, indtil vi lærer barnet bedre at kende.
  
Sædvanligvis skal I regne med en uges tid til indkøringen. De første dage vil vi bede jer komme ved 9-tiden og være her sammen med barnet i nogle timer. Alt efter hvordan det går, aftaler vi det resterende indkøringsforløb. I slutningen af ugen kan barnet prøve at sove middagslur her.
 
Det er vigtig at følge barnets tempo, da den første tid skal være præget af tryghed. Derved bliver det lettere for barnet at falde til i vuggestuen.
 
Det er en god idé at tage noget med hjemmefra, som barnet er glad for. En klud, bamse eller lign.
 
Det er svært at sige farvel til sit barn, især i starten. Det er dog vigtigt at I går, når I har sagt farvel, ellers bliver barnet forvirret.
 
I er altid velkomne til at ringe, hvis barnet har været ked at det da I gik. Eller hvis I vil høre hvordan, det går med barnet. Det gælder ikke kun i starten, men al den tid I er i Ellegården.